Нiч

Раиса Андрющенко
http://stihi.ru/2012/02/12/5728

Мені наснилась музика озер -
Вона кружляла в звуках водоспаду,
Відлунням мрій, що розлились в ночі,
В мережці нот, що линули по саду …

Мінор від перламутрових зірок
Прийшов початком драйву для мелодій,
І заспівав схвильовано струмок,
Блаженствуючи в трепеті рапсодій...

І шелестів смарагдовий покров
Зеленого живучого барвінку,
І зіркою світився  світлячок
Освітлюючи голубу стежинку...

До  пісні кришталевої води
Цикади своє кружево вплітали,
Духмяні аромати лободи
П’янкою шаллю всесвіт покривали…

Рапсодія звучала із глибин
Прозорого та чистого  потоку,
І голос неприборканих рівнин,
Мені вчувався подихом глибоким..

Розлилось світло місяця  згори
На кришталеве таїнство натхнення,
І закружляли лагідні вітри
На оксамиті ночі - одкровення…