Мороз ущипливий...

Вера Свистун
Мороз ущипливий. А тиша - мов німа.
Безсила. І не знаю хто і де ти?
Лютує і засніжує зима,
А сонце вже пропалює замети.

Під гірку йти - перехопило дух.
З гори - неначе гойданка під небо!
Живе сховалось. Ледь помітний рух
Тепла з очей, коли дивлюсь на тебе.

І дні і ночі - білі. Сніг рипить,
Виблискує, покваплює додому.
Як я жадала наздогнати мить,
В твоїх обіймах приховати втому.

Не зраджу вітру - сенс мого життя!
Розтане сніг. Спливе. Без вороття.