Де ж ти м й соколе?

Пингвиша Похотливая
Своїми червоними квітками,
зачаровує макове поле.
Річка наповнилася маленькими рибками,
де ж ти літаєш мій любий соколе?
В якому небі твої крила вітають?
Які краї бачать очі твої?
В які моря твої ріки впадають?
Човни пливуть вздовж течії.
Де ж ти мій ясний соколе?
Коли вже з'явишся ти?
Так чарує поле макове,
такі гарні червоні квітки.
Лелеки звели гнізда на дахах,
і сонце гріє малих пташеняток.
У лісі білки скачyть по гілках.
Няньчуть звірі маленьких звіряток.
Де ж ти мій соколе, де ж ти мій ясний?
Своїми криками мене обійми,
подаруй свій погляд прекрасний.
Будьласка залишися зі мною на землі.