Встаньте з колiн! Укр

Юрий Баюрак
Встаньте з колін, мої сестри і браття,
 Не час вам молитись на ідолів злих.
 У ваших серцях ще палає багаття
 І внутрішній голос іще не затих.

 Той голос вам скаже правдиво і чесно:
 Забудьте образи, відкиньте свій гнів.
 Тримайтеся разом, куди б не занесло,
 Як батько, вмираючи, нам заповів.

 Ті цінності вічні, набуті віками,
 Що предки здобули в нерівних боях.
 Збагачуйте, дбайте, щоб далі з роками
 Стократно зродились у рідних краях.

 Щоб подвиги вірних синів України
 Ніколи не були забуті для вас.
 Щоб землі козацькі не знали руїни,
 А воля і слава були повсякчас.

 Думками розумними, світлими, чистими
 Розставте, як треба, усе по місцях
 Для того, щоб завжди лишатися чесними
 З любов'ю і миром у ваших серцях.

 Виховуйте змалку нове покоління,
 Даруйте їм світло прийдешнього дня,
 Щоб було в них завжди до всього терпіння,
 А віра й надія приходять щодня.

 Хай чесність й порядність, як символи вічні,
 Не будуть ховатись у їхніх серцях.
 В хвилини тяжкі, а часом й небезпечні,
 Дозвольте їм спертись на ваших плечах.

 Ніколи не дайте зневірі і смутку
 Залишитись в вашій безсмертній душі,
 Бо їм там не місце для порятунку,
 На вашім шляху вони надто чужі.

 Тож встаньте з колін, щоби не спотикнутись,
 Погляньте вперед, крок назустріч зробіть!
 Щоб щастя і доля для вас посміхнулись,
 Свободу і волю всім серцем любіть!

 (Нью Йорк,2012)