Язмышны кем яза?

Миляуша Насертдинова-Сайым
Язмышларны кемнэр билгели сон?
Нинди кэчлэр аны сурэтли?
Кемнен мона кэче житэ икэн,
Тик элегэ тормыш курсэтми!

Язмышларда чагыла хэрбер кэнем-
Тэрле хислэр белэн уралган,
Кайнар хислэр тамырдан юл алып
Тормыш жебе буйлап таралган.

Язмышларны кемнэр язып уткэн?
Олы илхам, анын хужасы!
Килэчэктэ якты кэннэр кэтеп
Безгэ хэрчак алга барасы!

Язмышымны узем билгелимен:
Хэрбер адымым билгели язмышны,
Усаллыгы кунеллэрдэн китсен!
Язмыштан табу юк узмышны!

Язмышыма бары тик бер телэк:
Кайгы-хэсрэт кенэ курсэтмэ!
Ачы яшьлэр куземнэн акмасын!
Кирэкмилэр азлап, куплэп тэ!

Кеше язмышы бутэннэргэ язмый!
Тик бер гомер яши хэр кеше!
Гомеренне намус белэн ут син!
Горур атын онытма син-Кеше!!!