Глубина памяти

Ирина Смирнова Минск
Цела памятае водар
Кветак на аціхлым полі.
Рукі памятаюць гліны
Мяккі бляск і цеплыню.
... я б згубілася ў Сусвеце,
каб не навальнічны подых,
што ў нейкі светлы жнівень
сеяў душы на зямлю.