Спатканне

Елена Минич
Ад гадзіны да гадзіны
Я туды-сюды хадзіла.
Я шалела,і злавалася,
Але усё жа, дачакалася.
Ты з'явіўся і здзівіўся,
Нават, твар у цябе змяніўся.
Што з табою здарылася? -
Як неба нахмарылася.
Адказала я з усмешкай -
Гэта новенькае нешта,
Я чакаю дзве гадзіны,
У Берлін ужо б схадзіла.
Пэўна ты і не спяшаўся,
Мабыць ў брудзе дзе валяўся?
Да каханай бег дзяўчыны,
І спазніўся на хвіліну-
Кветкі для цябе шукаў,
Вось за што пакутаваў.
Я гляджу на цыферблат
Стрэлкі ўсе на ім стаяць.
Мусіць тыя дзве гадзіны
Я дарма была Гадзілай.
28.02.12

    Свидание.

Час от часу
Я туда-сюда ходила.
Я бесилась и злилась,
Но, всё же дождалась.
Ты явился и удивился,
Даже, лицо у тебя изменилось.
что с тобою случилось? -
Как небо покрылась тучами.
Ответила я с улыбкой -
Это новенькое что-то,
Я жду два часа,
В Берлин уже бы сходила.
Наверное ты и не торопился,
Пожалуй в грязи где-то валялся?
К любимой бежал девушке,
И опоздал на минуту-
Цветы для тебя искал,
Вот за что пострадал.
Я смотрю на циферблат -
Стрелки все на нём стоят.
Наверное те две часа
Я попусту была Гадзилой.