Ритм ХХ столiття

Диана Сушко
Звичайний  ритм:  щоденна  метушня, 
 сонливе  й  роздратоване  повітря,
 ледь  чутний  крик  душі  крізь  забуття
 проблемами  поглинутого  світу.

 Ніяк  не  затихаючі  гудки 
 мобільного  останньої  моделі.
 І  раз  на  рік  прочитані  рядки
 не  з  аудиту,  а  із  книг  Коельо…

 Звичайний  ритм  –  стандартний  бізнес-стиль:
 head  office,  fitness  club,  some  kind  of  courses,
 в  заторі  дорогий  автомобіль,
 and  every  minute  use  of  net  resources.

 Година  в  день  -  на  сон  і  забуття,
 п’ять  днів  на  рік    -  для  спілкування  з  рідними.
 Лиш  огортає  дивне  каяття
 в  періоди,  що  для  душі  є  «звітними»…

 Звичайний  ритм.  Його  не  зупинить:
 він  в  суті  світу  встиг  вже  вкоренитися. 
 На  скільки  нас  так  вистачить  прожить?
 Як  довго  ще  можливо  з  цим  миритися?