Клубочек

Василий Алоев
"Чорнії брови, карії очі,
Темні, як нічка, ясні, як день..."

= = =

В доме уснули,
Кончился "улей"...
В кухне бабуля,
Коль уж не спится,
Сидя на стуле,
Вяжет на спицах
Внукам носочки.
И голосочком
Ласковым, нежным
В нос "а капелла"
Тихо мурлычет.
Спицами тычет
В новые петли.
Ночь безмятежна.
Плавно, без ветра,
Кружится белый
Снег за окошком.
Серая кошка
Спит на подушке.
В мягком клубочке
Шерсть убывает....
Зимнею ночью
Вяжет старушка
Внукам носочки,
И напевает:
"Очі дівочі..."