Iронiчне

Светлана Похилько
От  коли  б  молодiсть - та  знала,
1 якби  старiсть - та  могла,
Добро  б  завжди перемагало,
Бiда  б   навiки  вiдiйшла.

Та  молодiсть - необережна
1 нерозумна  де-не-де,
А  нерозважливiсть  безмежна
На  манiвцi  її  веде.

От  старiсть - та  завжди  повчає,
Вона  все  знає,  не  мовчить:
Хто - вiрний  друг,  хто - зневажає,
Та  хто   кого  чого  навчить...

I  струни  сумнiву  заграли,
Збентежень  в  душу  нанесли:
I  що  ж,  коли  б  то юнi - знали?..
А  що  якби  старi - могли?!..