Тургенев-стих в прозе на болгарском языке

Сергей Генов
В дните на съмнение,в дните на болезнено размисъл за съдбата на моята страна,-имаш моята подкрепа и се разчита,о,страхотно,силен,честен и свободен руски език! Ако не е за тебе- Как да не губи надежда в очите на всичко,което се прави у дома? Но не е възможно да вярваме,че този език не е била дадена на много хора!