БАЩА

Величка Петрова
БАЩА

Не се уморих да те гледам.
Очите ти греят така,
като че
лудият в тебе
е нарисувал дъга.

Не се уморих да те слушам.
Гласът ти
и смях
и тъга,
като че
вятър целува
на Паганини лъка.

Не се уморих да те следвам.
Едрее светът в теб голям,
като че
космосът бухва
в тебе
от мене...
не знам.

Не се уморих.
"ВЯТЪРЪТ НА СТРАСТТА"2007г.