Часть 13. Тропари и молитва Свт. Моск. Алексию

Рыжкова Евгения
Тропари Святителю
На 12/25 февраля:

Яко апостолам сопрестольна, и врача предобра, и слу-
жителя благоприятна, к рацее твоей честней притекающее
Святителю Алексие, богомудре Чудотворче, сошедшееся
любовию в память твою светло празднуем, в песнех и пе-
ниих радущеся, и Христа славящее, таковую благодать тебе
даровавшаго исцелений, и граду твоему великое утвержде-
ние.


На 20-е мая / 2-е июня:

Яко сокровище пребогатое, многолетно в земли сокро-
венное, честные мощи твоя обретошася чудоточащие, всеб-
лаженне отче святителю Алексие, от нихже врачевство
приемлющее обогащаемся, и Христа славословим глаго-
лющее: слава прославляющему святые Своя.


МОЛИТВА СВЯТИТЕЛЮАЛЕКСИЮ

О пречестная и священная главо, и благодати Святаго
Духа исполненная, Спасово со Отцем обиталище, великий
архиерее, теплый наш заступниче, святителю Алексие!
Предстоя у Престола всех Царя и наслаждаяся Света Еди-
носущныя Троицы и херувимски со Ангелы возглашая
песнь Трисвятую, велие и неизследованное дерзновение
имея ко Всемилостивому Владыце, молися спасти люди па-
ствы твоея, единородный ти язык, благостояние святых
81
церквей утверди, архиереи благолепием святительства
украси, монашествующих к подвигом добраго течения
укрепи; град сей (или: весь сию; аще во обители: святую
обитель сию) и вся грады и страны добре сохрани и веру
святую непорочну тем соблюсти Господа умоли; мир весь
умири, от глада и пагубы избави ны и от нападения иноп-
леменных сохрани нас; старыя утеши, юныя накажи
(научи), безумныя умудри, вдовицы помилуй, сироты за-
ступи, младенцы возрасти, плененныя возврати, немощ-
ствующия исцели везде тепле призывающих тя и с верою
притекающих к раце честных и многоцелебных мощей
твоих, усердно припадающих и молящих ти ся от всяких
напастей и бед ходатайством твоим свободи, да зовем ти: о
богоизбранный пастырю, звездо всесветлая мысленная
тверди, тайнаго Сиона необоримый столпе, миродохновен-
ный цвете райский, всезлатая уста Слова, Московская по-
хвало, всея России украшение! Моли о нас всещедраго и
человеколюбиваго Христа Бога нашего, да в день страш-
ного пришествия Его шуияго стояния избавит нас и радо-
сти святых причастники сотворит со всеми святыми во
веки. Аминь.