Есенно хоро

Величка Петрова
ЕСЕННО ХОРО

С птици утрото зари, блестят крилата,
водят стройното хоро към чудесата.
Долу вятърът вилней, озъбил клони,
изпразнени гнезда люлей и спомен гони.

Топлина от птичи полк и птича врява,
зъзне днеска без живот и се прощава.

Птичето хоро искри
из небесата.
Обич птича ли гори?
Черней земята.
"СВЕЧЕРЯВАНЕ НА ДОБРОТАТА"2011г.