Пазаруване за празник

Величка Петрова
 ПАЗАРУВАНЕ ЗА ПРАЗНИК
Ритуалното:
 Добър ден, 
желаете?...
Не, само гледам…
        Така върволици  край мен,
претъпкват празници бледи.
Превъртат и хляб и парче
омесено ГМО вкусно.
Сметки - ток, вода
и тече
        животът ни сладък.
Изкусно
дебатиране,
депутатски прогнози,
в пълно затъмнение
социални облози,
джобове гъделичкани
от жълти стотинки,
програми задръстени
с парламентарни издънки.
TV кампании
в четвъртък и вторник-
спасение на спасяеми,
примамки- намордник:
        без работа-заплата 2000
SMSи различни видове,
празници
капани за стари и млади.
Утеха за всички без грош
да хванат за голия, босия…
олигарха, големия лош.