Рiдний край...

Денис Джа
Багато вчителів й думок багато,
Не полічити сумніви людські,
Усі шукають користі у світі,
Не помічають власної жаги!

Один за одного казати любить,
Заткнувши рота словом,мов рукою,
А потім ще ховається за спини,
Мовляв це був не я,а інший,той!

Хто намагався правду полічити,
Залишиться у дурнях на віки,
Адже сумління як і совість -
Можливо,але не у цім житті...

В високорелігійному суспільстві
Пріори вимагають собі благ,
Спостерігаючи за каторжним зусиллям,
Вони катаються на дорогих автах!

У Бога в домі злидар собі просить
Щоб хтось подав копійочку на хліб,
А поряд з ним "владика" лічить гроші,
Його від осетрини вже знобить!

В незайманих лісах стоять фортеці,
У них живуть розкрадачі казни...
І не в озерах,морі повно риби,
Але і там немає місця вже тобі!

В горах,де з дідом був на полюванні,
Де з бабцею своєю ти збирав гриби...
Можливо,"Ще не вмерли в Україні...",
Та Бог зна,чи залишиться тобі...