Лiтня людина

Вера Миреева
Лiтня людина... Це осiнь її.
Коли таку бачу, то сумно менi

Стає так зненацька. I я уявляю
Її молодою, хоч точно не знаю,

Якою була вона в тiй давнинi
I як виглядала в минулi цi днi,

Коли нудьгувала, радiла, смiялась,
Журилась, страждала i як усмiхалась.

Усе же здається, була вона милою,
Стрункою i спритною, завжди красивою,

З очима блискучими, нiбито iскрами,
I думками ясними, добрими, чистими,

З тактовними справами, певно, корисними,
З помилками навiть, але неумисними.

Якщо я не схибила, мене не судiте:
Прекрасною хочу її зобразити,

Бо молодiсть завжди чудова у всiх,
Так що перебiльшити зовсiм не грiх!


Листопад 2002 р., Крим