Минем энием Мэхрусэ

Фаниль Асфаров
Мэхрусэ минем энием.
Исемен бабай кушкан.
Эни туган вакытында.
Алла рэхмэте тошкэн.

Вакытлар бик кыен булган.
Калхузлар оешканда.
Ат белэн ике сыерны.
Абзардан озатканда.

Мэхрусэ минем энием.
Беренче бала булган.
Дэу абыйлар ике апа.
Доньяга тагын килгэн.

Минем эни тырыш булган.
Бар эш тэ кулдан килгэн.
Авыр сугыш вакытларда.
Авыл саветы булган.

Ат жигеп, сулар ташыган.
Бабай  ерак киткэндэ.
Алма кебек чэчэк аткан.
Бичернен кочагында.

Курэсен ерак йорсэдэ.
Бэхете шунда булган.
Этиемэ гашыйк булып.
Телэчэдэ гэилэ корган.

Тизгенэ сойлэп бетергесез.
Булган хэллэр, куп булган.
Ике апам тугандан сон.
Мин топчек малай туган.

Эниемне яраттым мин.
Кунелем ярсып алыр.
Якты йозле, мэрхэмэтле.
Энием истэ калыр.