Украйно моя...

Валентина Бенюк
Чому замість радості - горе...
Чому замість щастя - біда...
Чому каламутна, чому непрозора
Колодязна світла вода...

Чому палить сонце і дощ не спасає...
Чому бур*яном колосяться поля...
Чому замість ластівок круки літають...
Чому так страждає кохана земля...

Чому чужа воля над нами панує...
Чому вірим в те, чого справді нема...
Чому це над нами відверто глузують...
Чому нас неправда за поли трима...

Немає відповіді - тихо...
А поруч тільки - лихо, лихо..