Незасмученi

Инна Кучерова
Незасмученi думки,
Де вас вiдшукати,
Щоби будь-якi смаки
Знову вдовiльняти?..

Незасмученi слова,
Як вас промовляти,
Щоби кожна голова
Вас змогла сприйняти?..

Незасмученi вiршi,
Як вас написати,
Щоб одразу, вiд душi
Вголос прочитати?..

Незасмученi пiснi,
Як вас вiдродити,
Щоб цвiли сади ряснi
Й посмiхались дiти?..

...Розмiрковувати - хист,
Кара чи подяка?
Чи життя великий змiст?
Чи журби ознака?..