Paul Valery Сильф

Надя Чорноморець
Небачений невичерпний
Я аромат легкий
Реальний чи ефемерний
Лише вітерець леткий!

Невіданий і химерний,
Випадком чи принагідно?
Витончено майстерно
Задум втілюю плідно!

Не читаний не зрозумілий?
Найкращі уми вцілілі
Настрашили помилками!

Небачений і незнаний
До персів вільно зринаю
Поміж двома сорочками!

Сильфи – духи повітря,  один із видів ельфів, духів природи, доброзичливих до людей



Paul Valеry   
Le sylphe
http://wikilivres.info/wiki/Le_Sylphe

Ni vu ni connu
Je suis le parfum
Vivant et dеfunt
Dans le vent venu !

Ni vu ni connu
Hasard ou gеnie ?
А peine venu
La tаche est finie !

Ni lu ni compris ?
Aux meilleurs esprits
Que d’erreurs promises !

Ni vu ni connu,
Le temps d’un sein nu
Entre deux chemises !