Украiнець на паперi

Игорь Белый 3
Дивлюся в паспорт – Українець,
І мова начебто моя,
А копирсаюсь наче Німець,
Який не бачив Букваря…

Із літер намагаюсь скласти
Хоча б малесенькі слова,
На рідну мову «перекласти»
Те, чим «хворіє» голова.

Така собі смішна задача.
Легка, мабуть? А ось і ні!
Знецінює ця слів нестача
Все Українське у мені…

І ось, обклавшись словниками,
Навчаюсь я. Шукаю суть,
Бо хоч Російська – мова Мами,
У Батька я пішов, мабуть.