Моe Подiлля

Наталя Мазур
.                "Краса  України  -  Поділля"
                Леся  Українка

Моє Поділля! Краю волошковий!
Межи Дністром ти і Південим Бугом
Розкинувся, як велетень казковий,
Що сонце зводить понад виднокругом.

 Прозорі ріки і гаї затишні,
 Поля розлогі під бездонним небом.
 В садах весною зацвітають вишні,
 А літо пахне молоком і медом.

 Тут мозолясті руки хлібодара
 Плекають здавна врожаї багаті.
 Між Товтрами вервечкою отари
 Скубуть на луках килими строкаті.

 Моя земля! Поділля! Краю отчий!
 Твої хліба хай колосяться в полі,
 Зозуля літ багато напророчить
 Щасливої, заквітчаної долі.


 19.03.2012р.      17:00