Сава i сало

Ерёмин Валерий Алексеевич
   
       Гумореска
Отака про Саву слава
Дуже ласий він до сала.
Любить добре попоїсти
Запашну скоринку гризти.

Часничком його шпигує,
Із цибулькою цінує.
Чи з гірчицею,чи з хроном,
Чи  до чарки з самогоном.

Любить з проріззю жувати
До борщу пришанувати.
Сало копчене, варене
Сало в горщику печене.

Сало спечене у тісті.
В  Кулішу  це сало їсти.
Із горохом, в маринаді.
Із індичкою в томаті.

У варенички напхає.
Від оладків знемагає.
А в розсолі, з овочами,
Любить сало до безтями.


Прямо з жару  після жарки   
З сковорідки гребе шкварки.
Посипає його перцем,
Як комусь дає, то з серцем.

Коли їсть, то  не спинити
Бо він може щось вчинити.
Сало з’їсти, що присісти
Буде сало з салом їсти.

Ось і кличка геть пристала
Ласий Сава наш до сала.
Так,і йде в народі   слава.
Там де сало , там і Сава.