Навiщо говорити про любов

Наталья Колопенюк
 
Ты от зверей отличен слова даром —
Но лучше зверь, коль ты болтаешь даром.
                (Саади)

Навiщо говорити про Любов,
Коли не відаєш ні радощів, ні щастя,
Похмурий погляд, плечі давить гніт
Великих сумнівів, що рвуть тебе на частки.
Роз’єднаний на безліч дрібних "я",
Яке ж кохання править в твоїм серці?
Коли ти дивишся з-під лоба на життя,
Віддавши  перевагу смерті.
Навіщо говорити про Любов,
Коли відрікся сам від свого роду
Та впав  без тями в довге забуття 
І розплескав  душі своєї вроду?
Навіщо говорити  про Любов,
Коли в твоїх очах сумуэ жалість,
Що щастя  на дорозі не знайшов
І в розпачі впустив до серця заздрість.   
Навіщо говорити про Любов,
Коли біжиш від себе о край світу
За тим, щоб хтось знайшов в собі Любов 
Та  дав тобі хоча б ковток відпити!