Благовец

Величка Петрова
БЛАГОВЕЦ

Благовеста, блага, благост благо даваш.
Благости даряваш.

Благодаря ти блага.
Благо благи думи благо ми поднасяш
с благите си чувства,
с благата усмивка,
с благата походка,
с благите си мисли,
с благата си нежност,
с блага всеотдайност.

Нека благостта ти из сърце да шета.
С топлота да чисти лошите ми мисли.

С благодарност блага,
благи дните правиш.
И с усмивка драга,
болките ми галиш.
Благодаря ти блага с благост и смиреност.

Бог сърце ни дава
с благост да отворим
благите си мисли
и да ги посеем
с благите си чувства.
Нека се пилеят из света безкраен
И да носят обич в кътчета потайни.
за да светва мрака, и да стапя болка,
радостта ни кратка да е дълга, сладка.