якби ти знав c

Алина Ольхович
Знаєш,  бувають  такі  ночі,
які  важчі  за  життя;
такі  ночі,  єдиним  сенсом  яких
є,  по  суті  своїй,  безсенсове  існування  –
рахувати  зірки  на  небі
та  темні  плями  на  стелі,
власній  стелі, 
і  розуміти,
що  болю  твій  маленький
мікрокосм
вміщує  набагато  більше,
аніж  наша  галактика  зірок,
а  стеля,
та  сама,  власне  твоя,  стеля
вже  стала
суцільною  темною  плямою
і  потребує  термінового 
капремонту.
Знаєш,  у  такі  ночі
життєво  необхідно  мати  поруч
висококваліфікованого  муляра,
а  не  чергову  бляклу  тінь
на  і  без  того  несвітлій  поверхні.
Знаєш,  ти  навіть  не  здогадуєшся
про  існування  таких  ночей.
Бо  Крихітка  співає:
         якби  знав,
                то  ніколи,
                ніколи
                не  випустив  би
                зі  своїх  обіймів.


20.03.2012