плавати

Алина Ольхович
Як  шкода,  що  я  взагалі  не  вмію
плавати,
шалено  боюсь  води
та  пам*ятаю  неприємний  досвід
спілкування  із  нею,
ворожою  мені.
Тому  щоразу  тону  у  океані  твоїх
очей
(кажуть,  що  всі  закохані  –  такі
банальні!)
замість  того,  щоб  щоденно
організовувати  запливи  на  довгі
дистанції
брасом,  батерфляєм,  на  спині;
пірнати  без  захисної  маски
та  роздивлятися  з  глибини
кожну  дрібничку  підводної  царини;
стрибати  з  вишки
та  не  розбиватися  від  сильного
удару  об  воду,
не  ламати  собі  ж  кісток;
отримувати  золоті  медалі
або  хоча  б  посідати  призові  місця.
А  все,  що  можу  –
копирсатися  по-собачому  навіть  на
мілині;
набирати  повні  легені  рідини
та  раз  за  разом  задихатися  від  цього;
ще  довго  кульгати
через  незнання  техніки  стрибків
з  висоти;
отримувати  втішливі  призи
за  принаймні  кумедну  спробу.
Все-таки,
     як  шкода,
        що  я  взагалі          
                не вмію
                плавати.      


19.03.2012