Якi в Грюерi творяться сири...

Надя Чорноморець
Які в Грюєрі творяться сири!
Скарбів плекання, магій родових,
Традицій потаємних вікових -
Рецепти - оберегом - вберегли...

У схронах гір - птахами - хутори.
Не гасне в чанах дріжджів пересміх.
І дозрівають в льолях воскових
Довершені у присмаках дари.

А молоко! Про молоко - два слова!
Його в собі викохує корова,
Коли скубе високогірні зела:

Волошки, чебреці, медунки, м`яту...
Де вітер хмар ганяє каравели,
Де полонини сонечком залляті...