Жити залишилось

Бессонов Александр
Жити залишилось півшляху.
Ані чесноти, ані гріху.
А що до мене - візьму флягу
й швидше вкорочу собі віку.

Далі немає сенсу йти
серед червневих трав зогнилих.
Адже, насправді, я і ти
для себе все вже зрозуміли.

Нам посміхнеться час розплати
за все, що втратили в безодні.
Крізь сльозний сміх почне карати
він вже сьогодні. вже сьогодні.

Жити залишилось півшляху.
Я передбачую кінець.
А що до тебе - візьми флягу
та спробуй втікти навпростець.