Я запитаю долю - Де моя дорога?

Владимир Великодный
Я запитаю долю - Де моя дорога?
Відкрий мені, знайди її... Молю...
Де я спіткнусь і полонить тривога,
Чи вірити,- в людину, звіра, Бога,
І де, колись, голівоньку схилю?


Чи та рука погладить мої руки
І біль мою чи ті вуста остудять
З ким! одолію полум’я розрухи...
Чи чисто вкриють білі-білі мухи
Мій слід... І світ за що... осудить.


Я долю запитаю... І її мовчання
Мене обійме ніжно, вірно поведе
В майбутне щире, до пізнання,
Де божевільно хочеться єднання,
Де серце спокій, злагоду знайде.