Йордан Кирев Пролетна песен

Лариса Семиколенова
ЙОРДАН КИРЕВ
ПРОЛЕТНА ПЕСЕН

Щом кукувица кука, пристига пролетта
пред мене да разпука, от пъпки любовта.
На стръка щом разцъфне, тя с пролетно лице,
по цвете ще въздъхне и моето сърце!
Ти, хайде без преструвки, мой южен вятър бял,
дай ласки и милувки, за цвят съм закопнял!
Прати ми вест в тревата, с кокиче и със мак
да бъдат на съдбата и любовта ми знак!
С криле на пеперуда край дъхав люляк ти,
с полет ще събудиш в мен розови мечти!
Пак с музика в капчука се будят небеса.
Щом кукувица кука, в нас стават чудеса!...
*******


Весенняя песня

Вот кукушка кукует, весну зазывая.
Лопнут почки, любуйся рожденьем листвы.
Лес в цвету, и улыбками лица сияют.
Ароматы цветов чутким сердцем лови!

Прилетай поскорей, южный ласковый ветер,
Нежно землю милуй, пробуждай ото сна!
Распустившийся мак станет вестью - приветом,
И грядущей любви я увижу в нём знак.

С наслажденьем вдыхаю я запах сирени,
За заветной мечтой отправляюсь в полёт.
Мир от музыки вешней застыл в изумленье.
Вновь кукушка кукует, и чудо нас ждёт!
 

ИТОГИ V МЕЖДУНАРОДНОГО КОНКУРСА
НОМИНАЦИЯ "ВРЕМЕНА ГОДА"
ВЫСШАЯ НАГРАДА