Експромт

Виктор Черний
Місяць молодий-вівчарик
Вбрався в шати і кептарик
 У віконце загляда – Чи вже спить, мале дитя?
 Колисала його ненька – Спи засни моє рідненьке
 А воно тихенько спало В ротик пальчика поклало.
 Мати тихенько співала
 І колиску колихала
 Недалечко котик спав
Муркотів і воркотів
Наче щось сказать хотів.