Говорилка О форо чючё

Лилит Мазикина
О форо чючё, тэ рат чючи.
Болыбэ лижынэл парны чиб
упрал, тэ чён – рупуви якх
салпэ. Рат рикирэл тэло пхак
градуснико – бари труба.
Блата тэлэ калёла дро бар;
мэлятыр барёна дрэвы, лыджян
провода. Пэ вэтки о дя -
чирикля бэшэна, сутэ.
Джюклэ роскэрэна котэр,
дандырэнпэ: лэн дор.
Шэро хачькирдо, хачькирдо…