Олесю гончару

Яна Лукашевич
Письменник – це не спеціальність.
Це більше! Це як стиль життя!
Це вміння бачити реальність
І описати почуття.

Це здатність завжди помічати,
Що в мить значущу ти відчув,
Це дар прозріння дарувати.
Таким Олесь Гончар і був!

Його творіння – скарб країни,
У кожнім часточка душі.
Мораль глибока, розуміння,
Що нам навіки він залишив.

Читаємо в словах тих творів,
Який же насправді світ,
Який війна – криниця горя
Залишає за собою слід.

Та разом з цим ми помічаєм
Піднесення краси в словах,
Тому й навіки залишаєм
Ці твори у своїх серцях!