Несправедлив сть

Яна Лукашевич
Чому, буває, хочеться
Злетіти до небес,
А іноді здається, що
Нема в житті чудес?

Чому, буває, плачемо
З нічого і дарма,
А  от, як привід тому є ,
То висохне сльоза?

Чому, коли забрешешся,
І вусом не ведуть,
А от, як правду кажеш,
Брехливим назовуть?

Чому несправедливість ця
Іде із віку в вік,
А справедливе рішення
Дратує чом усіх?