Пурист

Николай Горбунов
Знакомьтесь: сэр профессор Гант,
Феномен, светоч и гигант.
Надысь Ученая палата
Его отправила Куда-то,
Где юная его жена
Была мгновенно сожрана,
Со слов испуганного гида,
Кайманом редкого подвида.

Профессор гида пристыдил:
"Вполне обычный крокодил."

---------------------------

THE PURIST (Ogden Nash)

I give you now Professor Twist,
A conscientious scientist.
Trustees exclaimed, "He never bungles!"
And sent him off to distant jungles.
Camped on a tropic riverside,
One day he missed his loving bride -
She had, the guide informed him later,
Been eaten by an alligator.
Professor Twist could not but smile.
"You mean," he said, "a crocodile."