Сонька-дрiмка

Орест Прост
Сонька-дрімка уночі
Загубив свої ключі.
І пішов він їх шукати
По квартирам і по хатам.

Заглядає у віконця,
Хоче щоб до сходу сонця
Їх знайти і лягти спати,
Бо вже зранку треба встати,

Хліб спекти,зварити їсти,
Замісити тісто в діжці.
Випрати білизну, постіль,
Бо в обід вже прийдуть гості.

Щоби гідно їх зустріти,
Все красиве треба вдіти.
Зачіску зробити гарну,
Прийняти духмяну ванну.

Безліч справ зробить потрібно,
А кінця їм і не видно.
Все залежить від ключів,
Де шукати їх вночі?

Раптом сонька все згадав,
Й до коханої помчав,
Так як їй віддав усе
Бо кохав понад усе!