Бiгла миша по долiвцi

Дианочка Сердюк
Бігла миша по долівці.
Котик вдарив по голівці.
Миша чогось в миску впала.
В мисці сало відшукала.
Ухопилась за шматочок,
З ним помчала у куточок
До величенької дірки.
І потрапила до нірки!
Там відхекалась хвилинку.
Зазирнула крізь шпаринку!
З дірки сита виглядає.
Котик мишу піджидає.