Збигнев Замаховски. Поцелуи

Глеб Ходорковский
       

      Zbigniew Zamachowski
       

        [POCALUNKI]

         pocalunki –
         akie zalosne
         chyba juz nieaktualne

nigdy bym nie pomyslal
ze zaczne sie starzec
od ust

(1994.)

***

  Збигнев Замаховски.

Поцелуи -
такие жалкие
и, пожалуй, неактуальные

никогда б не подумал,
что стареть я начну
с губ.