Розлука...

Ядвига Стародуб
Розійшлись ми з тобою
мов гори з рікою;
мов сонце і вітер
над полем із квітів...

...і залишилась одною...
...на одинці з собою...
І серце боліло -
до тебе хотіло...

А в душі все горіло,
палало, кричало..!
Просило з початку
мене покохати...

Кохання ж твоє
у тобі таїлось,
ховалось, молилось,
на волю просилось...

Задушив ти його
своїми руками,
гординя твоя,
і все, що навколо
на вічні віки
ту любов зруйнувало...