Двi години iз Езопом

Александр Зубрий
…Пишу вірші – кусючо-кучеряві.
Їх сенс в туман сховався мов їжак. 
Та і технічно твори – просто жах!
Мов те корито бабине - діряві.

Пегас утік, хоч бачу – завітав.
Але гайнув туди, де вищі трави,
Де дифірамбів глас у три октави,
Та похвали набігло цілий став.

А я сиджу, потроху графоманю.
У майбуття пишу вірші-листи.
Які колись - дай, Боже, доплисти! –
Візьму до рук, як вийду із Йордані.

Чи не візьму. Й щоденник пропаде.
Поглине час зотлілих літер порох,
І почуттів струмок стече у морок,
Коли ферзі відплатять за гарде.

Та як візьму - то піду до Езопа.
Віддам йому позичений язик,
Бо він не мій, хоч я до нього й звик,
А він мене не раз купав в окропі.

Годинки дві посиджу зі старим,
Вина хильнемо з бочки Діогена.
І знов піду, бо ж писано у генах
Вже, мабуть, так, кудись на лови рим…

2012