Вуч мискьи тир вун а йифиз...

Билал Адилов
Вуч хъсан тир гатун бере,
АцIанвай варз акъатнавай;
Акъвазнавай  гьуьлуьн кьере,
Чун сад садав агатнавай.

РапI-рапIзавай вилери ви,
Цавун гъед хьиз, нур гузавай,
Юзазавай гъилери ви
Зи гъилерин къен кузавай…

Вуч мискьи тир вун а йифиз,
Са гаф кьванни лугьун тийиз,
Саки тади галай хъфиз,
Элкъвез кьулухъ гьа килигиз.

Къалабулух галай рикIик,
Хиялзавай квекай вуна?
Зи дердиниз хьана шерик
Белки тир ви кефер чIана?

Гьисзавай ви рикIин ягъун,
КIанивилин авазар хьиз
ГалатIани чандик юзун,
Алахънавай  мани кхьиз...
 
А легьзеяр фена вуч фад…
Чир хьухь, зун вахъ гьикI я гъарикI!
Авуна хьи на заз инад,               
Пад жез туна хуруда рикI…