Темний бiк Мiсяця

Леся Романчук
Не муж, ні чин, ні чоловік…
Побачити твій темний бік
Не намагаймося, бо лик
Той таїнственний.

Із напівправди сотворен,
Свого анклаву суверен,
Своїх васалів сюзерен
Нічний і денний.

Довічний учень і спудей,
Що білим ликом до людей,
Мов у мечеті іудей –
Такий кошерний.

Вгадай – то правда чи брехня,
За сяєвом не видно дня,
А глянеш – янгольське ягня,
З горіха зерня.

Ти сам собі усе обрав,
Ти мужа з чином роз’єднав,
Та я тобі не космонавт,
А ти – не Місяць.

Побачити твій темний бік –
То марна праця, але лик,
Той справжній, нині і повік –
В твоїх зіницях.

19.09.11