Анастасия Мавродиева. К тебе стремилась...

Соколова Инесса
По мотиву стихотворения «ЛЮБИЛА»
Анастасии Мавродиевой, Болгария

К тебе стремилась я не так, как ты,
Ты  мог шутя меня обидеть.
Искала в отношеньях чистоты…
За ложь смогла возненавидеть.
Окаменело сердце, я – не я.
Не жду твоих прикосновений.
Любовь к тебе покинула меня…
А встречу – и опять в смятенье.


На болгарском:

Обичах, не е като да не съм... 
...и мразих, мразили сме всички!
Имах, любови като хубав сън,
а и фалшиви думи за " Обичам"!
Сърцето кърпих, не е като да не съм,
...направих доста грешни щрихи..
и праведница, сигурно не съм....
но още мога да обичам!!!