Paul Valery Втрачене вино

Надя Чорноморець
Я кілька днів в океані,
(Не  знаю з  небес яких),
Жертовні краплі  жадані –
Цілунки вина терпкі...

Хто мріяв тебе згубити?
Розглежу дива загадкові?
У серці меткі ворожбити,
Розбурхали порухи крові?

Прозоро-ясною сльозою,
Трояндовою росою
Втішало море вино...

Сп`янілі шалені хвилі!..
Глибинних химер танок
Здіймали в долоні сивілі...



Paul Valеry   Le Vin perdu

J’ai, quelque jour, dans l’Ocеan,
(mais je ne sais plus sous quels cieux),
Jetе, comme offrande au nеant,
Tout un peu de vin prеcieux...

Qui voulut ta perte, о liqueur ?
J’ob;is peut-еtre au devin ?
Peut-;tre au souci de mon cоuur,
Songeant au sang, versant le vin ?

Sa transparence accoutumee
Apres une rose fumee
Reprit aussi pure la mer...

Perdu ce vin, ivres les ondes !...
J’ai vu bondir dans l’air amer
Les figures les plus profondes...



Картина Бі Гуко "Втрачене вино"