***

Юрий Татамиров 3
8.04.11 MILAN Autor Iurie Tatamirov
           ADIO TINERETE
Venezia se scalda in raze de lumina
Pe lac plutesc "dondole"cu veseli gardiani
Pescarusii repezi,fac giruri monotone
De-asupra apei limpezi,in stil italian.

Au inflorit caisii si albe romanite,
Orasul adinc respira cu-aroma de parfum.
In aier ciocirlia isi revarsa cintul dulce,
Ce-ti da curajul vietii,simtindu-te mai bun.

In linistea albastra a faimelor iluzii,
Inscrise-n amintire cu vise de argint.
Te-aduc in zbor acasa,la tara ta natala,
Care cu dor te-asteapta,sa vii de cind in cind.

Si iarasi roata vietii,roteste iute-n taina,
Ducindu-ti tineretea pe-un drum la neintors...
In prag cu bratsul rece,ti-apare batrinietea.
Soptindu-ti la ureche:"Sa uiti precum ai fost!"