Думки...

Гончаренко Олег 2
І настогнавсь до хрипоти, й зронив на леміш три поти...

“Вчорашніх турів” вдаль хорти женуть пітьмою, без мети...

Аж задушно від черед!

Під три кати!!! Піднять хрести, які робив і ставив ти,

коли висвячував світи, – отак зібратись і піти

на гору звану Череп.

Там ангелішав і Хусейн. Співають божеських пісень

месії із окружних сіл (“пророків заблукалих сейм”):

така у них робота.

Казав захожий фарисей: “Там ґелґіт висне мар-гусей,

з Едему насланих Отцем! Тому й прозвали пагорб цей

паломники “Голгота”...”

Там, байдикуючи, вожді клянуться “байдам”, що – в біді,

віддати гаманці тверді, а ще покласти край вражді,

забувши: “Не клянися!..”

А що тобі до того? Дій! Сходи край світу по воді,

пусти вино по бороді, літа згадавши молоді,

і політай у висі.

Коли ще той “неправий суд”? Омий од поцілунків Юд –

слідів паскуд з усіх усюд, що згидили любові суть,

вуста заледенілі,

щоб кожному сказать: “Ось... будь!”,

                й діставши найстрашнішу з судьб,

коли і вірні не спасуть, і в очі небо понесуть

невгасні гуси білі.

Скажи: “І страх мені – не зять!” Дай часу копняка під зад,

щоб мав, що вдома розказать чи, коли стануть злі терзать,

то хоч якусь провину.

Комусь – “джихад”, комусь – “моссад”, а ти у Гетсиманський сад

сходи й на тому місці сядь, де дві тьми літ тому назад

проспали люди Сина.

Хрипітимеш, мов на дибі! І зрозуміється тобі

все сказане у тій добі і потім  “іншими” – юрбі,

і, (може...), Україна.