Шосе Не пишеться, не йметься

Диана Сушко
Шосе…  Не  пишеться,  не  йметься.
 А  швидкість  душить  спазмом  в  горлі.
 Крізь  сірі  вікна  ранок  вдерся
 і  розповсюдився  поволі

 як  метастаз  на  сновидіння.
 Жбурнув  реальністю  в  обличчя  – 
 ми  підібрали  наспіх  тіні,
 в  прихожій  склали  на  поличці.

 І  перед  виходом – по  чашці
 зігрітого  в  долонях  чаю.
 Сухе  «до  зустрічі»  на  пляшці
 в  нічному  смітті  догорає.

 Колючий  дотик  «щоки-губи»
 крізь  решето  химерне  часу
 холодне  олово  розгубить,
 просіє  до  тонкого  фарсу.

 І  все  ж,  не  пишеться,  не  йметься.
 І  швидкість  душить  спазмом  в  горлі.
 Солодким  поглядом  озерця
 терпкого  чаю  повноводять.