Szukamy Hipopotama

Виктор Лапковский
W pewnym miasteczku, lat kilka temu,
Spotkalem Hipopotama.
Na wszystkie rodzicow prosby do niego
Odpieral - zajaty, to niech zrobi mama.

Czas przemija szybko i brzdac maly
Sam juz napewno jest Tata.
Ciekawe, co mowi do dzieci i co one, mu na to.
Moze i z was ktore, tego Hipopotama spotkalo momentem.
Bylbym szczegolnie wdzieczny za kartke z adresem, bo ja nie pamietam.